вторник, 24 декември 2013 г.

Коледният дух, приятелю!



Светът днес е много различен, а помниш ли като бяхме деца, а помниш ли онези безгрижни празнични дни, в които се смеехме без спир. Дните, когато знаехме, че тати се маскира като Дядо Коледа, но му се радвахме искрено. Дните, в които светлинките блещукаха някак празнично и бананите бяха дефицит. Дните, в които снега бе до колене, шейните летяха по улиците и не ни беше страх, че някой скоростен автомобил ще ни прегази. Дните, когато на Коледа бе истински празник...Исками се тези дни да се върнат...иска ми се да седнем пред камината и да гледаме за пореден път „Сам вкъщи“, без да плюем телевизиите, че не си сменят репертоара. 
Къде отидоха днес тези празнични чувства?...Дори снегът го няма, някакви насила украсени дръвчета поблещукват из града, но блясъка не се отразява в хорските очи. Всички са свити, замислени, вглъбени в ежедневието си и просто ей така минават едни празнични почивни дни.
Нима всичко в този свят е пари, приятелю ?!? Нима на пръсти се броим хората, живеещи за едната малка емоция!?! Та нали няма по-хубаво от това да има на кой да опаковаш сърцето си за Коледа; Та нали няма по-хубаво от това да усетиш топлината на любимите хора в студените декемврийски дни пред блесналата елха; Та нали няма по-хубаво от това да кажеш „ОБИЧАМ ТЕ“ на хората, за които те е грижа...колко струва всичко това, приятелю?....Нищо ще кажа, защото истинския коледен дух не е в скъпите подаръци и отрупаните маси...истинската коледа, приятелю, е в сърцето ти и в усмивката, която грее на лицето ти, когато си сред близки и роднини.
Всички пожелават милион блага в тези празнични дни...но тук няма да откриеш тези неща. Аз ти желая, приятелю, да си здрав, за да имаш сили да правиш повече и повече добро, да си силен, за да можеш да понесеш цялата обич в сърцето си, да си търпелив, за да може да раздадеш обичта си и на онези, които не я заслужават; Пожелавам ти, приятелю, да обичаш себе си в този порочен свят и да съумяваш да се раздаваш за хората, защото всичко в този свят рано или късно се връща; И никое добро, приятелю, дори и най-малкото, не остава без смисъл!!!

Обичайте се и си го показвайте!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар