понеделник, 16 септември 2013 г.

I Was Here ...

Две големи блеснали очи, търсещи одобрение от толкова страни...
Две нежни и топли ръце, копнеещи да задържат в тях едно сърце!
Живот, кратък, изплъзващ се за миг, минаващ почти без следи...
Ще минат минути, часове, дни и години, ще свърши и нашият миг, но дали ще остане да свети мига в безкрая, това решаваш единствено ти.
Именно на това е посветена една песен на прекрасната Бионсе – „I was here”, която провокира в мен вдъхновението за малко размисли и страсти J
Какво преследваме в живота си – пари, любов, здраве, слава, власт.....?
Нима не е по-важно да усетим себе си точно там, на нашето място, сред нашите хора, да се усетим и изживеем така, че всички около нас да се усмихват споменавайки името ни.
  1. Да се стараем да сме здрави, да пазим тялото и душата си, да ценим даденото ни, защото всяка лоша мисъл ни разрушава, а без да сме здрави всичко е безсмислено.
  2.  Обичаш ли, обичай от сърце, обичай истински и дълбоко, обичай без условия, обичай без да чакаш да си обичан, обичай и се раздавай, без да искаш да ти дават. Емоцията, която получаваш, когато раздаваш любовта си е безкрайно голяма, няма значение дали ти отвръщат, когато знаеш, че ти си дал необходимото, непременно ще оставиш следа в душата и ума на човека отсреща.
  3.   Работиш ли, работи с желание, работи вдъхновено, търси нови полета, развивай се, бъди любознателен, не се прекършвай пред трудностите, влез дълбоко в материята си и ще я обикнеш още повече. Не позволявай да влизаш в монотонността, сам чети повче, сам търси нови и непознати страни на това, с което се занимаваш. Всеки може да е професионалист във всичко, стига да го иска истински, от сърце, да усеща себе си в това, което прави, да успее да вкара емоция и в най-скучната работа. Има една страхотна фраза, която си повтарям ежедневно:
Да тичаме, защото ни се тича;  да скачаме, защото ни се скача; да плуваме, защото ни се плува; с други думи, да бъдем АМАТЬОРИ в най-добрия смисъл на думата.
Да тичаме, и когато не ни се тича; да скачаме, и когато не ни се скача; да плуваме, и когато не ни се плува; с други думи, да бъдем ПРОФЕСИОНАЛИСТИ в най-добрия смисъл на думата“

Хубаво е да се усмихваме, дори когато не сме съвсем добре, да се усмихваме, дори когато искаме да изкрещим, да оставяме в хората хубави спомени за себе си, защото всеки човек е важен и всеки човек остава следа в съзнанието поне на един друг човек.

ТИ СИ ВАЖЕН И АЗ СЪМ ВАЖНА, ИМАМ МНОЖЕСТВО ТРЕВОГИ, НО СЪМ ЩАСТЛИВА. ОБИЧАМ ПРАВИЛНИ И НЕПРАВИЛНИ, ГРЕША РЕДОВНО, НО СЕ ГОРДЕЯ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОСТИЖЕНИЯ. ИМАМ НАЙ-ПРЕКРАСНОТО СЕМЕЙСТВО, НА КОЕТО ДЪЛЖА ВСЕКИ МИГ! И ДА, АЗ ЖИВЕЯ ИСТИНСКИ!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар